Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η Θεωρία Field-Consciousness!


Στα μέσα του 20ού αι. από τους πρώτους που διατύπωσαν την ιδέα μιας διαπλανητικής, πανανθρώπινης συνείδησης ήταν ο ιησουίτης ιερέας, βιολόγος, παλαιοντολόγος και φιλόσοφος PierreTeilhard de Chardin. O de Chardin έβλεπε το όραμα μιας διασυνδεδεμένης Γαίας βασιζόμενος κυρίως στην διαπίστωση πως η συχνότερη επαφή των ανθρώπων στον πλανήτη, η οικονομική τους αλληλεξάρτηση αλλά κυρίως η ψυχική τους σύνδεση ήταν κάτι τόσο καταφανές και ανιχνεύσιμο που θα μπορούσε να οριστεί με σαφήνεια. Ονόμασε τη σύλληψή του με το ελληνικό«νοόσφαιρα». Αργότερα, υπό τις διαρκώς καινοτόμες ανακαλύψεις της νέας φυσικής η ίδια πάνω-κάτω σύλληψη πήρε ένα πιο σύγχρονο όνομα: Συνείδηση Πεδίου (Field-Consciousness). Και μπήκε προς εξέταση σε εργαστήρια με τη βοήθεια νέων εργαλείων όπως τις Γεννήτριες Τυχαίων Αριθμών, τα RNG (random number generators), συσκευές που  κατασκευάστηκαν με τις αρχές της κβαντομηχανικής και που χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια για μετρήσεις αλληλεπίδρασης εγκεφάλου-ύλης. Το πανεπιστήμιο Princeton με τη βαριά κληρονομιά της διδασκαλίας του Αϊνστάιν
και την φήμη των εγκεφάλων που δουλεύουν σε αυτό πρωτοστατεί σε αυτά τα πειράματα, εξασφαλίζοντας με το κύρος του την επιστημονική αξιοπιστία που απαιτούν  οι σκεπτικιστές.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο ψυχολόγος Roger Nelson από το εν λόγω πανεπιστήμιο διεξήγαγε μια σειρά από πειράματα «συνείδησης πεδίου» εκμεταλλευόμενος ακριβώς τη δυνατότητα αυτών των συσκευών να δρουν ως «αθόρυβοι παρατηρητές» και να παράγουν καθαρή τυχαιότητα, εντροπία, βάσει στατιστικών μεθόδων που έδειχναν αξιοσημείωτες μεταβολές σε μια σειρά προκαθορισμένων παραγόντων.


Για μια δεκαετία έγιναν πειράματα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία αρχικά σε σχετικά κλειστά γκρουπ: σε θρησκευτικές τελετουργίες, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, σε ομάδες ψυχοθεραπείας και κυρίως σε αθλητικά γεγονότα. Σε όλες τις περιπτώσεις  οι γεννήτριες RNG έδειξαν στατιστικά ότι η συντονισμένη ομαδική δραστηριότητα παρήγαγε σοβαρές μεταβολές στα αριθμητικά δεδομένα, τέτοιες που ο παράγοντας τύχης ή σύμπτωσης εξανεμιζόταν.


 

 Αποδείξεις ότι η «Εστιασμένη Ομαδική Ενέργεια» ήταν υπαρκτή και μετρήσιμη 
Τα περιβάλλοντα –και κυρίως οι άνθρωποι εντός τους- που έδειχναν να επηρεάζουν τις μηχανές αποδεικνύοντας την ύπαρξη μιας «Συνείδησης Πεδίου» που ξεπερνούσε τους δημιουργούς της επαναλήφθηκαν πολλές φορές. Τα αθλητικά γεγονότα και οι αγώνες, ειδικά όταν το αουτσάιντερ έβγαινε νικητής χτυπούσαν κόκκινο στις γεννήτριες τυχαίων αριθμών. Πάνω σε αυτό έχουμε εμπειρία. Το 2004 που η Ελλάδα πήρε το Euro, πέρα από κάθε προσδοκία, o ενθουσιασμός, η έξαρση και ο κοινός συντονισμός του κόσμου ήταν κυριολεκτικά απτός στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζονταν καν μηχανές RNG για να το καταλάβουμε. Η εθνική συνείδηση είχε ανυψωθεί τόσο έντονα, το συναίσθημα και το μυαλό όλων είχε τόσο δραστικά συντονιστεί με το ευτυχισμένο γεγονός που κανείς δεν είχε μείνει ανεπηρέαστος.  Αναρωτιέμαι τι θα έδειχναν ανάλογα πειράματα σήμερα με τέτοιο σύννεφο κατήφειας που έχει πέσει στην χώρα…
Για να επιστρέψουμε στα πειράματα, τα στατιστικά δεδομένα ήταν τόσο σαφή που δεν άφηναν αμφιβολίες. Και όλα έδειχναν «εστιασμένη ομαδική ενέργεια» που επικύρωνε και την υποκειμενική αίσθηση όσων συμμετείχαν. Μια σειρά μετρήσεων έγινε κατά τη διάρκεια εταιρικών meetings», σε κλειστά περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι δημιουργικοί, όπου καταθέτουν νέες ιδέες και εργάζονται για κοινούς στόχους. Στις συσκέψεις όπου η ατμόσφαιρα ήταν θετικά ηλεκτρισμένη και οι συμμετέχοντες βομβάρδιζαν με δημιουργικές ιδέες και ενθουσιασμό το χώρο, οι μετρήσεις ήταν απόλυτες χωρίς περιθώρια στατιστικού λάθους.
Η ιδέα της Συνείδησης Πεδίου δοκιμάστηκε στο εργαστήριο για να ανιχνευθεί αν μπορούσε το φαινόμενο να εξηγήσει την θεραπευτική δύναμη κάποιων τόπων. Μια απόδειξη θα ισχυροποιούσε την γενική πεποίθηση πως κάποια ιερά μέρη όπως η Λούρδη ή αντίστοιχα η δική μας Παναγία της Τήνου, διέθεταν την ιδιότητα της ίασης ακριβώς γιατί το πεδίο τους είχε φορτιστεί θετικά (από θαύμα ή από τη δύναμη της πίστης). Στο Ινστιτούτο Ερευνών του Ιατρικού Κέντρου της Καλιφόρνια (CPMC) στο Σαν Φρανσίσκο, οι Dean Radin, Ryan Taft και Garret Yount κάλεσαν μια ομάδα θεραπευτών Johrei (γιαπωνέζικη πρακτική πνευματικής θεραπείας) να επηρεάσουν με «θεραπευτικές δονήσεις» την ανάπτυξη σπόρων σε φυτά.  Σε αντίστοιχο χώρο παρατηρούσαν την πορεία μιας άλλης σειράς φυτών/δειγμάτων επαλήθευσης. Τα αποτελέσματα που συμφωνούσαν ακέραια με τις RNG φαίνονταν εύκολα και  στα ίδια τα φυτά που εμφάνιζαν ξεκάθαρα πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μετρήσιμα οι χώροι διατηρούσαν την θεραπευτική Συνείδηση Πεδίου ακόμα και όταν έφυγαν οι θεραπευτές. Οι σπόροι/φυτά που τοποθετούνταν μέσα παρουσίαζαν παρόμοια ανάπτυξη.


 Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και τα παγκόσμια πειράματαΓρήγορα οι έρευνες άρχισαν να διεξάγονται σε πλανητική κλίμακα. Στις 31 Αυγούστου του 1997 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε στο αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι με το σύντροφό της, οι ερευνητές σκέφτηκαν πως το γεγονός ήταν ένα μεγάλο test case για να μετρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η Συνείδηση Πεδίου, δεδομένου ότι η νεκρή πριγκίπισσα ήταν πασίγνωστη, αξιαγάπητη και ο θάνατός της προκάλεσε μεγάλα κύματα συγκίνησης σε όλο τον κόσμο. Τα διεθνή media είχαν το πρόσωπο και το δυστύχημα της Νταϊάνα πρώτη είδηση για μέρες, ενώ η επικείμενη κηδεία της που θα μεταδιδόταν απ’ευθείας στις περισσότερες χώρες του κόσμου ανέμενε να συγκεντρώσει στους δέκτες, εκατομμύρια συναισθηματικά φορτισμένων θεατών. Έτσι 12 διαφορετικά εργαστήρια που είχαν ήδη εγκατεστημένες μηχανές RNG σε ΗΠΑ και Ευρώπη συντονίστηκαν για να καταγράψουν ανεξάρτητα, την ώρα που διεξαγόταν η κηδεία, τα δεδομένα που θα προέκυπταν από τις εγγραφές και να τα συγκρίνουν στη συνέχεια.Τα δεδομένα έδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με τις πιθανότητες να οφείλονται οι μεταβολές στις γεννήτριες σε τυχαίους παράγοντες να φτάνουν στο 100 προς 1. Υπήρξε δηλαδή σαφές και μετρήσιμο «παγκόσμιο αποτέλεσμα συντονισμού». Η συναισθηματική και εγκεφαλική διέγερση που προκαλούν κάποια γεγονότα στους ανθρώπους που συνδέονται με αυτά, δείχνει να έχει αντίστοιχη επίδραση στα αριθμητικά στοιχεία που βγάζουν οι μηχανές. Στη γενικευμένη εφαρμογή της θεωρίας για τη Συνείδηση Πεδίου μπορούν ίσως να ερμηνευτούν μια σειρά από σημαντικά γεγονότα όπως επαναστάσεις, εκλογικά αποτελέσματα, αλλαγές στα ήθη, ίσως ακόμα τάσεις και μόδες που επιβάλλονται κατά καιρούς σε ανθρώπους και λαούς.

http://thecuriosityofcat.blogspot.gr/

THE PERSISTENCE OF A FREE PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου